Hoe val je snel in slaap?
De uren tikken voorbij, maar je kunt maar niet in slaap vallen... alweer niet! Dat is vervelend, vooral als je de volgende dag plannen hebt. Je hebt inmiddels al wel 2.000 schaapjes geteld, maar niks lijkt te werken. Lees snel verder, want wij geven hieronder tips om sneller in slaap te vallen!
Slapeloosheid, waar komt dit vandaan?
Laten we eerst beginnen bij het probleem: slapeloosheid. Je komt moeilijk in slaap, wordt 's nachts wakker of bent veel te vroeg in de ochtend alweer klaarwakker. Slapeloosheid heeft vaak te maken met stress of gewoontes in je leven. Heb je het druk met school of werk? Dan is de kans groot dat je in bed ligt te piekeren. Zorg er daarom voor dat je, voordat je gaat slapen, afleiding zoekt. Dit kan door (niet te intensief) sporten, een film kijken of, nog beter, een boek lezen.
Een verstoord dag-nachtritme kan ervoor zorgen dat het moeilijker is om in slaap te vallen. Ben je bijvoorbeeld op vakantie geweest en heb je last van een jetlag? Dan slaap je de eerste dagen na terugkomst waarschijnlijk slechter. Geef dit de tijd en probeer je zo snel mogelijk aan te passen aan het juiste ritme. Hoe sneller je dat doet, hoe eerder je er vanaf bent! Ook als je onregelmatige werktijden hebt, kan slapen een uitdaging zijn.
Hoeveel slaap heeft een mens nodig?
Het aantal uren slaap dat we nodig hebben, verschilt per persoon. Voor de één is 8 uur slaap essentieel, terwijl de ander prima functioneert met 5 uur slaap. Hier geldt: test wat voor jou het beste werkt. Op de lange termijn kan een (chronisch) slaaptekort gevolgen hebben voor je concentratie, geheugen en kan het vermoeidheidsklachten veroorzaken.
Gemiddeld heeft een mens 7 tot 8 uur slaap per nacht nodig. Dit geldt voor 65% van de volwassenen. Recent onderzoek suggereert dat het beter is om 7 uur te slapen dan 8 uur. Meer slaap betekent niet automatisch dat dit beter is. Ken je dat gevoel dat je na 10 uur slapen nog steeds moe bent? Dan heb je waarschijnlijk te diep geslapen en veel tijd doorgebracht in de zogenoemde remslaap. In deze fase is je brein heel actief, wat veel energie kost. Probeer dus, ook in het weekend, niet té lang te slapen.
Hoe val je snel in slaap? Tips & tricks
Als schaapjes tellen niet genoeg helpt, zijn er andere manieren om sneller in slaap te vallen. Wij hebben de 5 belangrijkste tips hieronder voor je op een rijtje gezet:
Zet beeldschermen uit. Lastig, maar nodig voor een goede nachtrust. Het blauwe licht van tv’s, laptops en telefoons zorgt ervoor dat je langer wakker blijft.
Zorg voor een donkere kamer. Slapen met licht is moeilijk, omdat je lichaam minder melatonine aanmaakt als het licht is. Creëer dus een donkere slaapkamer.
Hou vaste bedtijden aan. Regelmaat is belangrijk. Dit geldt ook voor je nachtrust.
Zorg voor de juiste temperatuur. Geloof het of niet, maar de temperatuur in de slaapkamer is erg belangrijk. 's Nachts badend in het zweet wakker worden is niet fijn, maar een te koele kamer zorgt ook voor slaapproblemen.
Gebruik slaapmedicatie. Met een slaapmiddel bevorder je de nachtrust en val je sneller in slaap. Het zorgt ervoor dat je sloom en rustig wordt, waardoor je makkelijker in slaap valt.
DroomSap is een drankje met een combinatie van natuurzuivere honing, extracten van 7 verschillende biologisch geteelde medicinale kruiden en een beetje van het antihistaminicum doxylamine. Het drankje komt uit de fytotherapie (de leer van geneeskrachtige kruiden). Het zorgt ervoor dat je ontspant en sneller in slaap valt.
DroomSap eens proberen? Vraag een proefverpakking aan om sneller in slaap te vallen!
Combinatie van honing en kruiden
Rustgevend voor lichaam en geest
Stimuleert een goede nachtrust
Ervaar de voordelen van DroomSap
- Goed voor de nachtrust
- Combinatie van 7 kruiden, honing en doxylamine
- Rustgevend voor lichaam en geest
- Gratis verzending, past door je brievenbus
- 3 à 4 nachten proefslapen
- Maximaal één aanvraag per persoon
- 15% korting op je volgende bestelling