Slecht in slaap komen
Kun je al nachtenlang slecht in slaap komen? Of zelfs al maanden? Wat de reden ook is, wij begrijpen dat het enorm vervelend is en dat je op zoek bent naar een oplossing. Het kan goed zijn dat je moeilijk in slaap komt doordat je onregelmatige werktijden hebt. Bijvoorbeeld omdat je in de zorg werkt. Je slaapritme wisselt dan telkens tussen nacht- en dagdiensten, waardoor je biologische klok verstoord raakt. Het kan ook voorkomen dat je veel moet reizen voor je werk en daarom last hebt van een jetlag. In dit artikel geven we informatie over slecht in slaap komen en manieren om wél in slaap te kunnen komen.
De biologische klok, hoe zit dat?
Iedereen heeft een biologische klok. Ook wanneer je slecht in slaap kunt komen. De biologische klok is een soort 24 uursmechanisme dat aangeeft wanneer je moe bent, wanneer je uitgeslapen bent en wanneer je honger hebt. Deze signalen worden doorgegeven via de hersenen. Om het lichaam goed te laten functioneren, is het belangrijk een terugkerend ritme te hebben, zodat je op dezelfde tijden gaat slapen, eten en wakker wordt. Wanneer je telkens wisselt van ritme, kunnen de hersenen verkeerde signalen doorgeven. Bij onregelmatige werktijden of een jetlag is de biologische klok tijdelijk verstoord. Het duurt dan een aantal dagen voordat de "klok" weer volgens het gebruikelijke ritme functioneert.
Melatonine regelt slaapritme
Om te kunnen slapen, maakt het lichaam een hormoon aan dat je biologische klok regelt. Dit hormoon wordt melatonine genoemd. Melatonine is een lichaamseigen stof die ervoor zorgt dat je lichaam en geest “gereed worden gemaakt” om te slapen. In de avonduren, wanneer het donker wordt, wordt de aanmaak van melatonine door het lichaam gestimuleerd. Melatonine is een hormoon dat voornamelijk ’s nachts wordt aangemaakt en informatie geeft over de tijd van de dag aan de rest van het lichaam. De aanmaak van melatonine verklaart waarom je na een nachtdienst slecht in slaap kunt komen, omdat de hersenen daglicht associëren met wakker worden.
Kijken wat wél mogelijk is
We horen je denken. Wisselen van baan is geen optie om beter te kunnen slapen. Heel begrijpelijk. Daarom is het goed om te kijken naar wat wél mogelijk is. Moeder Natuur biedt namelijk een aantal opties om ervoor te zorgen dat je sneller in slaap valt. Melatonine, rustgevende kruiden en honing zijn ingrediënten die hier positief aan bijdragen. Citroenmelisse, Hop, Kamille, Passiebloem en Valeriaan zijn kruiden die bekend staan om hun rustgevende karakter. Hiermee kunnen ze een jetlag verlichten of de hersenen stimuleren om te gaan rusten.
Slaap beter dankzij Dromenwinkel
Dromenwinkel is er om je nachtrust te verbeteren. Al jaren zetten we ons in om zoveel mogelijk slaaptekort onder mensen tegen te gaan. We zijn van mening dat iedereen recht heeft op een gezonde nachtrust en hier soms een extra steuntje in de rug bij kan gebruiken. Daarom heeft Dromenwinkel een assortiment samengesteld dat een nachtrust op een gezonde manier bevordert. De producten bestaan geheel uit natuurlijke ingrediënten en zijn daarom zonder recept verkrijgbaar. Het voordeel hiervan is dat je niet verslaafd kunt raken aan onze producten.
DroomSap proberen
- Goed voor de nachtrust
- Combinatie van 7 kruiden, honing en doxylamine
- Rustgevend voor lichaam en geest
- Goed voor de nachtrust
- 3 à 4 nachten proefslapen
- 15% korting op je volgende bestelling