Niet kunnen slapen als je vroeg op moet
Slaap je slecht als je er de volgende dag op tijd uit moet? Dit kan stress veroorzaken waardoor slapen alleen maar lastiger wordt. Lees onze tips voor een betere nachtrust, ook als je er op tijd uit moet.
Niet kunnen slapen als je vroeg op moet
Een goede nachtrust is erg belangrijk. Toch is het soms moeilijk om in slaap te vallen als je de volgende dag vroeg op moet staan. Je ligt te piekeren over hoe je op tijd op je werk of afspraak kunt zijn, en voor je het weet is het alweer ochtend. Als je hier last van hebt, ben je zeker niet de enige. Maak je geen zorgen, er zijn manieren om beter te slapen, zelfs als je vroeg op moet.
Waarom is het moeilijk om in slaap te vallen als je vroeg op moet staan?
Wanneer je weet dat je de volgende dag vroeg op moet staan, kan dit stress en angst veroorzaken, waardoor je slecht slaapt. Je blijft piekeren en de gedachte dat je moet slapen wordt alleen maar heftiger, want over een aantal uurtjes gaat de wekker alweer. Deze gedachten maken het inslapen en doorslapen juist alleen maar moeilijker. De meeste volwassenen hebben 7-9 uur slaap per nacht nodig. Echter, dit is afhankelijk van de persoon. De één heeft meer slaap nodig dan de ander.
Tips voor betere nachtrust wanneer je vroeg op moet
Houd een vaste slaaproutine aan: een vaste slaaproutine helpt je om beter te slapen. Ga op hetzelfde tijdstip naar bed en sta op hetzelfde tijdstip op, ook in het weekend. Hierdoor went je lichaam aan het ritme en wordt het makkelijker om in slaap te vallen en uitgerust wakker te worden.
Vermijd cafeïne, alcohol en nicotine voor het slapen gaan: cafeïne, alcohol en nicotine zijn stimulerende middelen die je wakker houden en het moeilijker maken om in slaap te vallen. Drink dus geen koffie of alcohol voor het slapen gaan en rook niet vlak voor het naar bed gaan.
Creëer een rustige slaapomgeving: een rustige slaapomgeving helpt je om beter te slapen. Zorg voor een donkere, koele kamer en vermijd afleiding zoals televisie, computer of smartphone. Creëer een ontspannende omgeving met bijvoorbeeld rustgevende geluiden.
Neem een warm bad of douche voor het slapen gaan: een warm bad of douche helpt je te ontspannen en je lichaam voor te bereiden op het slapen gaan. Het verhoogt je lichaamstemperatuur, waardoor je lichaam daarna afkoelt en je slaperig wordt.
Ontspanningsoefeningen: ontspanningsoefeningen zoals meditatie, yoga of ademhalingsoefeningen helpen om je geest en lichaam te ontspannen. Hierdoor kun je makkelijker in slaap vallen en beter doorslapen.
Vermijd zware maaltijden voor het slapen gaan: een zware maaltijd vlak voor het slapen gaan verstoort je spijsvertering, dit maakt het moeilijker om in slaap te komen. Eet daarom geen zware maaltijden enkele uren voor het naar bed gaan en vermijd vet en gekruid voedsel.
Zet je gedachten op papier: als je piekert over alles wat je moet doen de volgende dag, kan het helpen om je gedachten op papier te zetten. Schrijf alles op wat in je hoofd zit en laat het dan los.
Een goede nachtrust met DroomSap
Doordat je de volgende ochtend vroeg op moet staan, kun je maar niet in slaap komen… Een natuurlijk slaapmiddel kan hierbij helpen. DroomSap is een effectief middel op basis van natuurlijke kruiden, doxylamine en honing. DroomSap geeft een rustgevend effect door de aanwezigheid van de natuurlijke kruiden. Daarnaast stimuleert doxylamine het natuurlijke proces van in slaap vallen. Door deze combinatie zal je lichaam zich makkelijker overgeven aan de heilzame werking van ontspanning en slaap, waardoor het snel weer in balans komt.
Probeer DroomSap eenvoudig
- Goed voor de nachtrust
- 3 à 4 nachten proefslapen
- 15% korting op je volgende bestelling
- Goed voor de nachtrust
- Combinatie van 7 kruiden, honing en doxylamine
- Rustgevend voor lichaam en geest